Kopen: op lange termijn ook wel interessant

Mogelijk hou je er nog een extra centje aan over.

Investeren in je woning, is investeren in de toekomst

kopen huisHoewel geen kat je hierover zekerheid kan geven, is het overal min of meer geweten dat de investering in een huis een onzichtbare spaarpot is. Kort gezegd: op langere termijn brengt de aanschaf van een woning meer op, het is het dichtst bij een risocoloze belegging. Een zekerheid die veel mensen enorm hoog in het vaandel dragen, zo blijkt. Zelfs meer jongeren zijn op de hoogte van de wankelende huizenmarkt. Het gevolg? Ze willen zeker zijn van een stabiel financieel vermogen en gaan een lening aan om een woonst te kunnen financieren.

Verbouwen & opknappen

Slimme investeerders kopen een verouderde of nieuwe woning aan, knappen deze helemaal op(liefst met het milieu in het achterhoofd) en verkopen deze later opnieuw. De waarde van hun woonst? Die gaat de hoogte in. Van voordelen op lange termijn gesproken …

Opgelet …

Kopen is enkel een slimme keuze voor wie het financieel de baas kan. Bij zowel de aankoop als het onderhoud geldt dat je een smak geld verliest. Weet waaraan je begint voor je die grote stap zet. Anders kan de beslissing je zeer duur komen te staan. Een tip die ik je kan aanraden is om je financiën in detail te bespreken met enkele banken. Op die manier zie je meteen hoe realistisch je eigen plannen zijn. Ga ook niet alleen naar de grootbanken, kleinere Belgische spelers als Beobank zijn vaak erg competitief op het vlak van woonleningen. Je hoeft dus zeker ook niet alleen bij je eigen bank langs te gaan – een minimum van drie banken geeft je een goed, duidelijk beeld.