Beginnen bij het begin: de juiste locatie kiezen

locatie huisEen keuzeproces dat niet bij iedereen van een leien dakje loopt. Maar ik weet raad! Het bepalen van de locatie? Voortaan is dat geen struikelblok meer!

Algemene factoren waarmee je best rekening houdt

Iedereen heeft bepaalde verlangens en wensen als het aankomt op de keuze van de stad of wijk bij de aankoop of huur van een woning. Sommigen vinden het belangrijk om te wonen in een straal van x aantal kilometers van hun ouderlijke huis. Je kent het wel: van die mensen die gehecht zijn aan hun eigen kerktoren. Op zich is hier niets mis mee. Toch is het niet onbelangrijk om ook rekening te houden met de andere factoren. Wat als je bijvoorbeeld geen eigen auto hebt? Dan wil je ongetwijfeld kijken naar een stulpje dat redelijk centraal gelegen is. Liefst met winkels en publieke plekjes op wandelafstand van je stek. En hoe zit het juist met de woon-werk afstand, want in de file wil je écht niet elke dag gaan staan. Al deze zaken zijn zodanig praktisch, dat het lijkt alsof het emotionele totaal niet van belang is. Niets is minder waar: je moet je nog altijd thuis voelen in je woonst. Er dient dan ook een zeker gevoel van veiligheid te heersen. Want tenslotte is een verhuis hoe dan ook een grote aanpassing. Je zal zeker en vast tijd nodig hebben om te moeten wennen aan de nieuwe omgeving waarin je vertoeft. Het gegeven dat je een nieuwe woonplaats moet associëren met een goed gevoel behoeft dus geen verdere uitleg.

Extra belangrijke parameter bij het kopen van een woning

Je gaat een woning kopen? In dat geval is ‘locatie’ een extra belangrijke parameter. De reputatie van de buurt en eventueel het aangekochte huis bepalen in grote mate hoeveel je huis of appartement waard is zodra je beslist om het opnieuw te koop te zetten. Op deze pagina vind je meer informatie over deze beslissing. Conclusie? De locatie is indicatief voor de prijsbepaling van je woonst.