Verhuizen? Dat doe je zo!

Vlekkeloos verhuizen

verhuisMijn ervaring leerde me dat je best op voorhand ervoor zorgt dat je een beperkt aantal mensen kan inschakelen op die ene belangrijke verhuisdag. Vermijd een overvloed aan hulpjes, want zij zullen je toch enkel in de weg staan. Geloof me als ik zeg dat er meer bij komt kijken dan je nog maar zou vermoeden. Organisatorische vaardigheden zullen alvast van pas komen! Wist je trouwens dat de verhuis zelf een gefaseerd proces is? Er zijn immers bepaalde zaken die je al een aantal maanden op voorhand dient te regelen, en overige elementen die van belang zijn van zodra de verhuisdag nadert. Een voorbeeld van die zaken die je een tijd op voorhand in orde moet brengen? Denk bijvoorbeeld aan de zoektocht naar mogelijk een nieuwe job. Of een andere kinderopvang. Over kinderen gesproken; voorzie de nodige opvang tijdens de verhuisdag. Hetzelfde geldt voor huisdieren. Het klinkt cru, maar je wilt echt niet dat je lieve kleine schatjes in de weg lopen tijdens het inpakken.

Inpakwerk

Een ding is zeker: na de beruchte verhuisdag zal je sowieso geen dozen meer kunnen zien. Dus je kan er maar best voor zorgen dat ook het inpakwerk op organisatorische wijze verloopt. Spreek met je hulpjes en partner een bepaalde richtlijn af. Gebruik gekleurde labels die aangeven wat de inhoud (bijvoorbeeld de materialen) van de doos is. Schrijf op de doos of deze inhoud al dan niet breekbaar is, zonder een omschrijving van de materialen vrij te geven. Zo voorkom je eventuele diefstal.

Een vlekkeloze verhuis gaat ook gepaard met de hulp en voorzieningen van een gerenommeerde verhuisfirma. Een zaak die weet van aanpakken zoals die van mijn goede vriendin Lizy van Antigoon. Informeer gerust naar de verzekering van je goederen: vaak is deze inbegrepen in de totaalprijs.  Vergeet verder niet alle contracten zoals energie en water te beëindigen. En voor ik het vergeet: ontdooi je koelkast en diepvries enkele dagen voor de verhuis!